Vi befinner oss sedan drygt en vecka tillbaka i La Coruna i Norra Spanien. Vi seglade över Biscaya på 4 1/2 dygn tack vare gynnsamma vindar  , hade nog räknat med en vecka. Biscaya har ju ryktet om sig att vara ganska blåsigt men vi hade tur att slippa alltför besvärliga  vindar Kanske tyckte Kaptenskan att det var alltför höga vågor i början av seglingen , men man vänjer sig faktiskt . Men det var ofta ett konststycke att ta sig till toaletten pga att det rullade så Vi åt direkt från konservburkar o kastruller inbland då det  rullade för mycket för att använda sig av spisen. Skönt att ha AIS (system som rapporterar befintliga fartyg inom 1 km radie ) och förstås radar som komletterar detta Vi kopplade ner dessa system i båten så vi kunde  övervaka  nattetid . Faktiskt så sov vi ganska mycket på denna överfart. Vi tyckte nu att vi passerat 3 milstolpar Nordsjön , Slussningen o tidvattnet och Biscaya ,inte utan att vi kände oss lite stolta...
Närmar oss nu La Coruna i Norra Spanien .
Vi Älskar både Spanien njuter av solen havsluften nära strandpromenaden nära marinan vi ligger i.
Vilken vacker stad Så många fina gamla byggnader Och såå rent överallt , inte ett papper på gatorna ser man .

Detta vackra hus ligger nära marinan vi bor i.

Och en till byggnad ..

Vi var på en utekonsert en kväll på torget i La Coruna Riktigt bra spansk musik!
Där träffade vi det här sköna gänget bestående av Mor ( från vänster) med sina döttrar Vi dansade med dem och vi behövde då inte kunna varandras språk , vi förstod varann ändå .
Vi missade siestan en dag på stan då vi blev sugna på nån mat  Detta gäng förbarmade sig över oss och ställde fram en köttgryta som var himmelskt god Till det drack vi ett glas rött 2 expresso o likör o konjak för 12 euro ..
Seafood en kväll Inte visste vi vad allt var , men gott var det då..

Creme Catalana med glass under sockertäcket , ny erfarenhet måste provas
Vi har bunkrat upp med frukt o grönt inför seglingen mot Porto Santos Väderprognosen visar svaga vindar så det är bra att säkra upp 
Och lite torrvaror , så där 3 backar...
Salongen där vi sover utbäddat under överseglingarna Böcker ( se bokhylla i bakgrunden) kan man inte  få för mycket av Vi saknar dock ljudböcker , är fint då man sitter nattvakt . Ska försöka ladda ner lite..
Köket , litet men man når ju allt man behöver då man fixar o donar där
Här har vi stuvat cyklar o väskor ,kläder mm under färd Då vi ligger längre tid i hamn tömmer vi och sover här i förpiken  , skönaste stället att sova på..