Utsikt över hamnviken i The Saints . 
Stopp på väg mot Fort Napoleon vi besökte .Vår båt är ankrad där ute nånstans.
Fort Napoleon
The Saints är ju franskt vilket man tydligt märker på matutbudet ,här ska en franskt "fika" avnjutas efter shoppingen .Smakade förträffligt!
Rolig skyltning till en fiskrestaurang 
Nu har vi seglat vidare till Anse a la Barque på Guadelouope . Här stannade vi inte mer än ett par dagar ,det blåste så att båten rullade mycket och det blev obekvämt . Men vid solnedgången fick vi se "gröna flaschen ",tydligen ett optiskt fenomen just då solen gick ner..
Vi har hunnit till huvudstaden på Guadeloupe - Deshaies . 
Fin kyrka i Deshaies
Nu börjar vi snegla på menyer , här ser det ut att vara en intressant restaurang
Det blev grillad hummer på Alla hjärtans Dag ! Gott !!
En kopp Java i hygglig omgivning är inte att förakta .. Vårat svenskkaffe har tagit slut för läänge sen så dessa stunder med god expresso är nästintill heliga

Vi har nu kommit till ön  Antigua och 
marinan Jolly Harbour som kändes väldigt amerikaniserat . Detta hus påminner ju om Vita Huset , fast mindre förstås . Faktiskt kändes det skönt och bekvämt och lite "hemma".. Antigua tillhör inte nån annat land , är ett eget land , har tidigare varit engelskt. 

Typiska karibiska färger av en lokal konstnär Man kan inte låta bli att fachineras av all blomsterpraktFina strandtomter, undrar hur mycket dom kostar ?? 
Så skönt med pool för omväxling till havet att simma i
Märkliga kottar , stora som bara den !
Vi stannade i 4 dagar för att avnjuta bekväma faciiliteter och känna oss lite lyxiga 
Vi gjorde därefter en dygnsegling mot St Bart och staden Gustavia , första sen Atlantöverfarten Det blåste mellan 10-15 m/s  och rullade dom sjutton . Vi fick cirkulera runt hamnen några timmar till det ljusnade och vi kunde klarera in i hamnen .
Staden Gustavia har ju varit svenskt 1784-1878 och det märktes minsann . Gator med svenska namn tex

Såg lite gammelsvenskt ut 


St Bart är poppis bland kändisarna ! Steven Spielberg ,Celine Dion ,Pierce Brosnan . Brad Pitt mfl hörs hålla till här uppe bland bergen 

En till gammal byggnad 
Här finns  många lyxiga boutiquer med kända märken om man har gott om pengar förstås
Auguste Nyman var tydligen en respekterad man här . Han avstyrde en revolt mot regeringen här och blev hjälte . Då vi besökte ett museum här så berättade guiden att Auguste ligger begravd här vid flygplatsen .St Bart har faktiskt Piteå som vänort .
Vi besökte Shell Beach och där plockade vi massor av snäckor ! Lycka!!
Här är vi på väg in till St Martin bara några timmars segling från St Barts

Vanlig syn i Karibien där män sitter och spelar Domino. Det kan bli högljutt då de smäller brickorna i bordet och ibland blir oense om spelreglerna .Husfärgen är väl härlig?
Och så kyrkan!
Gatuhandel i hamnen ! Där prutade vi friskt !
Kokosnötterna behöver både parasollet både mot regn och sol!
Lite blomster!
Av den här trevliga mannen köpte vi en cd 
Godsaker !
Lite avkopplande läsning på kvällskvisten Ny ö, Anguilla -Here we come!
Anguilla är en liten ö med bara 13000 boende. En riktig paradisö med så gästfria och vänliga människor .Vi har trivts så bra härFår vi presentera Vera som drev en liten restaurang vi besökte då vi inhandlat mat i staden The Valley
Och här är Hera , en så trevlig taxichaufför vi anlitade en dag för att besöka en badort på ön . Av henne fick vi så fina snäckor och hon körde oss runt och guidade oss . 
Här bor Hera med sin familj . Hon visade oss också sina getter som hon födde upp och sen sålde . 
Utsikt från turen med Hera
Här är vi i Meads Bay för att besöka restaurangen Straw Hat som vi fått rekommenderat . 
Restaurangen låg alldeles vid havet , så vackert det var där Vi "jollrar"iland
Nu har vi seglat så långt norrut som vi planerat och ska strax vända söderut.Där ska vi ställa upp båten i Grenada över orkansäsongen och flyga hem i början av maj. Vi återvänder i slutet av november för att fortsätta segla , vi har inte riktigt bestämt vart än. På väg söderut gör vi nog några stopp innan Grenada .Vi är "fulltankade "med intryck som nog tar ett tag att smälta . Har träffat så mycket trevliga människor från olika delar av världen och fått uppleva så mycket .Men det ska bli så roligt att komma hem och träffa alla nära och kära ! Och vi läängtar efter svenskt kaffe och annat svenskt!Kanelbullar fick vi smaka häromdan av en tjej på en svensk båt ...