Resan från Värmdön till Rönne tog drygt 4dar.Vi hade så svaga vindar i början så bi körde en del motor.Men sen blev det mer vind ,så orolig sjö!Vi hade inte sjöstuvat så bra så saker flög omkring i båten och Ibland vi med ! Vi vet ju att vädret kan fort slå om från stiltje till blåst man får verkligen  ångra att man inte förberett sjöstuvningen. Vi kände båda av lite sjösjuka ,annars har vi varit hittills varit förskonade från det . 
Här är vi på ingång till Vackra Rönne vid 6 tiden på morron .
Hamnen I Rönne liten,ca 70 gästplatserSå mysiga hus där ,påminner om Gotland tyckte vi

Vi åt naturligtvis smörrebröd och drack gott danskt öl Så mysigt det var där Hejdå Rönne ,vill gärna dit igen ..
Efter 2 dygn styrde vi kosan mot Råå Vi fick en "fripassagerare"ombord ,en flygtrött duva . Den var ringmärkt så den var ju van vid människor och lät sig väl bjudas på fikon och valnötter och vatten förstås. den satt i akter 1 timme innan den flög iväg. Kul att få besök !  
Det är bra med solhatt i värmen inte så snyggt kanske men praktiskt!!
Här är vi på Råås museum Ewa står framför Kurt Björklunds båt Golden Lady vilken han seglade 3 1/2 varv runt jorden med 
Här är Kurt snäcksamling han skänkt till museet (kan ej rotera bilden)
Här förlustar vi oss på Råås Värdhus och imundigar Rååspätta med skirat smör och färska potäter det satt inte alla fel..
Söta Anna serverade oss och hade för övrigt studerat skådespeleri i Burträsk kan man tänka sig.. Hon "fick gåshud"av att höra om vår resa ,hon drog upp kjolen och visade att det faktiskt var sant.....