Vi ligger nu "på svaj"i Portsmouth i Dominica och ska snart segla vidare norrut , vi tror det blir till Les Des Saintes ,liten ö innan ön Guadeloupe.Så småningom ska vi vända söderut och lägga upp båten i Grenada innan vi åker hem till Sverige . Vi får ofta tips av andra seglare som vi träffar om ställen som är värd att besöka.
Le Marin, orginell formation på palmen !
Fortfarande från Le Marin .Ewa gillar att besöka ortens kyrka , men denna gång var den låst så det blev en bild från en gravplats nära kyrkan . Här är gravarna rikligt utsmyckade med blommor och foto på den döda. 
Vy från Le Marine .Hamnen här var nybyggd och riktigt modern .Här kunde vi också fylla på matförråden på en välsorterad mataffär som innehöll mycket franska varor. Det kan vara svårt att hitta bra kvalite på maten så det gäller att passa på då man kommer till en . Martinique tillhör ju Frankrike  så därav franskt sortiment. 
Kyrkan som var låst..
Nu närmar vi oss Sainte Anne 
Kyrkan i Sainte Anne
Sven tar det piano som vi oftast gör här . Vi måste i regel uppsöka nån bar för att få internet , vi köper inbland det till båten då vi har en antenn där. Men det funkar inte alltid.. 2 helgon??
Hittade en mysig strand där vi badade och njöt av tillvaron
Därute låg vi på svaj några dagar , mysig stad och fin shopping ..

I mitten på bilden ligger vår båt
Snorklar lite !Det fanns så fina badstränder I Sainte Anne , vi trivdes så bra i Sainte Anne
Solnedgång i Sainte Anne Om man har tur kan man få se en " grön blixt " då solen går ner , är visst nåt optiskt fenomen . Vi har sett det ett par ggr .
Skönt att var ute på kvällen då det är svalt . På väg mot Petit Anse , bara några timmars segling
The Diamand Rocky på vägen dit
Petit Anse ,också ett ställe vi verkligen gillade ,vi gjorde ett stopp där på 6 dagar .
Underbara bakelser köpte vi på Ortens bageri , fast bara en var....
Kapten Nilsson i egen hög person ..
Vid gatan nära ett boningshus växte dessa bananer. 
Färgglada färger ser man ofta på husen och det livar ofta upp den annars ganska torftiga miljön i stadsbilden..Nåt för oss därhemma ??

Sandskulptur , ska föreställa Buddha . Konstnären bodde på stranden under en palm för att vakta den och fick naturligtvis slantar av förbipasserande. Han reser runt i världen och gör skulpturer av olika människor , vi blev förevisade ett antal på bild.
Saint Pierre
Marie Antoinette som gick ett sorgligt öde till mötes .. 
Trevlig , färgstark  dam vi mötte då vi handlade mat Det är så härligt att höra lokalbefolkningen berätta om just sin ö och dess historia de är så otroligt stolta och de har de ju verkligen anledning till ..Men det är mycket fattigdom vi ser och mycket drog- och alkoholmissbruk, många utslagna som tigger  pengar . Vi får verkligen vara tacksamma över vår standard hemma och får försöka dela med oss av vårt överflöd.
Vi har nu lämnat ön Martinique och här är ön Dominica och staden Roseua 
Så här kan det se ut vid sidan av trottoarerna då man förutser skyfall , trottoarkanterna är 2-3 dm höga , måste vara svårt för rullstolsbundna och rörelsehindrade
Nu börjar dessa "boatboys" som vi hört andra seglare berätta om dyka upp .Denna heter Isac och han lotsade oss i stan , och det var skönt för det kom fram tiggare , utslagna hela  tiden och de var ganska påträngande . Isac motade bort dem ganska bryskt , för bryskt tyckte Ewa . Han kunde berätta var och ens historia , det var så deprimerande att höra.. Isac var mycket trevlig och hjälpte oss bära och när jag frågade hur mycket han ville ha för besväret så sa han att det inte spelade nån roll Så jag gav honom en ordentlig slant .. fattas bara annat 
Mot staden Portsmouth där vi nu befinner oss 
Här är en man som lärde oss lite om valar , han var guide på valutflykter . 
Vanlig syn på gatan i staden vi nu befinner oss i ,sopor o granna tuppar och hundar som springer överallt .Vi förstår att man bränner mycket sopor då det ryker lite överallt och luktar sopor . Men var gör man av konservburkar och sånt som inte går att bränna ? 

Vi gjorde en flodutflykt till djungeln en morron . Vi såg inga större djur förutom en jättefladdermus som hängde upponer i ett träd , olika fåglar ,krabbor och termitbon . Hade velat se en boaorm , men inte såg vi nån..  

Här tar vi paus för att få lite kaffe . Det var kul då vi fick veta att delar av Pirates of Carabbian spelats in här , även Dead Mans Hand . Det fanns lämningar från inspelningarna i form av små hus o dyl
Det var så otroligt vackert som ett paradis , en kör av olika fåglar , massor av vackra blommor
Denna Gräshoppa med tillhörande hibiskus fick Ewa av vår guide Budda som han gjorde i djungeln av ett palmblad


Michael säljer jättegod och billig frukt ill oss Han har en wakeboardbräda som han paddlar fram med och har byggt en trälåda ovanpå den där han förvarar frukten .     Vi är då hittills mycket nöjda med vår resa och har inte ens varit förkylda sen vi åkte från Sverige .Vi tror det är klimatet och all vitlök och frukt vi äter som gör att vi håller oss så friska ,peppar , peppar .Imorron seglar vi vidare mot nya äventyr.  Det är alltid lika spännande att besöka nya ställen ....Hälsningar Ewa o Sven