Ewa får massage av trevliga svenska Anette som är bosatt mestadeles av året här i Bequia.Här finns ganska många svennar bosatta och man träffar dagligen svennar som är på semester här antingen med egen båt ,på kryssning eller charter .Bequia är för oss också en favvo men vi vill inte fastna här så vi seglar vidar mot nya äventyr snart .Hoppas återse denna vackra och fina ö nån gång.
Så här kan man tydligen också bo ,iaf skyddat från regn och blåst!
På utflykt en dag i Bequia !
Vid brevlådan ,ska skicka lite gammeldags vykort:
Det kommer många olika fartyg och ankrar nära oss där vi ligger nu i Bequia ,många kryssningsfartyg.Här är ett foto tagit en tidig morgon .
Informationen om snäckorna fick vi av denna tillmötesgående man ,Billy Ray heter han .Men gissa om stanken från snäckorna var vedervärdig ,vi klarade knappt att åka fram med jollen dit!
På Union Island träffade vi på sådana här snäckberg .Då vi undrade varför det finns sådana massor på hög så fick vi veta att man äter innehållet ,ska visst vara en delikatess (ska prova)och för att man inte ska riskera att ta samma snäcka igen tom så lägger man upp dem på stranden och säljer dem som souvenirer då man tagit ut innehållet och rengjort dem.
Här finns allehanda båtar som servar båtfolket ,båttaxi,bojförsäljning ,isförsäljning,tvättservice,bränsleförsäljning mm.Alla har sina olika färger o namn på sina båtar ,många väldigt fantasifulla ..
Det finns mycket gatuhundar överallt här och de är ganska olika hur man tar hand om dem Denna stackars hund i Union Island blir "avlusad "av en hundkompis !Så sorgligt att se ,denna hund var full av skabb och då försår man ju att det är stor risk att kompisen blir smittad .Men på Bequia där vi nu befinner oss verkar det som om man tar bättre hand om gatuhundarna ,matar dem mm
Test av kokosnöt i Union Island.Ganska gott faktiskt!
Sven testar en Rastafarimössa .Nu har vi kommit till Union Island.
Dessa små charmtroll lånade våra snorkelgrejor och gillade att sitta i jollen och busa.
Ewa snorklar ,vi är fortfarande i Tobago Cays.Underbart turkost vatten!
 
Stingrocka ,inget att leka med om de får för sig att angripa med sin giftsvans! Det blev inget bad i närheten av dessa:
Hummer kom säckvis till Tobago Cays ,gissa vad skickliga de var på att rensa dem! Ingen utav oss kan tänka oss att köpa levande humrar och koka dem levande ,vi är alldeles för blödiga för det .Men att äta dem färdigtillredda har vi inga problem med!!Gott är det iaf.
Sjöborre på stranden .
Vi har ju ju seglat runt en del mellan öarna som rubriken ovan visar sen vi kom,ca 400 distans både natt-och dagseglingar .Här är vi på Tobago Cays ,en liten ö som är ett naturreservat .Vi låg där 3 dar och "jollade"runt ön för att kolla in sköldpaddor och korallrev.Otroligt vackert där men en riktig turistfälla ,där åt vi den dyraste mat hittills i Karibien.
Kyrkbesök hann Ewa med på nyår ,så fint de sjöng .så stämningsfullt!
Nyårsutsmyckning på Bequia
Nyårsmiddag med grillad hummer ,det är nog det vi äter mest då vi unnar oss restaurangbesök.
Nyårsafton firade vi på en restaurang i Bequia där denna fantasifulla julgran gjord av coraller fanns .
Så skönt att komma ut på havet igen och få se de underbara solnedgångarna ,det är magiskt!Här ligger vi för ankar som vi nästan alltid gör i hamnarna.Bojarna man kan hyra är ganska dyra och vi trivs att ligga långt ut då havsbrisen svalkar bra.
Vi fick en trevlig vän i Grenada,Nicole som jobbar som grindvakt i marinan. Hon jobbade varje dag utom söndag från 7 på morgon till 19 på kvällen och var ensamstående mor till en liten flicka Makayla.
Vy från Spicy Island marina i Grenada, kallas så för att Grenada är känt som kryddornas ö.
Sven putsar båten och har även gett båtbotten ny vacker blå färg :
 
Vi kom till Grenada 20/11 där vi haft båten uppställd sen maj !Dock blev sjösättningen fördröjd då vi drabbades av ryggskott och förkylningar . Vi bodde och jobbade i 3 veckor på båten ,jobbigt då det var otroligt varmt .