Hola ! Nu är vi inne på 4e veckan i LP. Seglingen hit tog 3 dygn.Vi hade bra vind första dygnet sen blev det mycket motorkörning. Nu kände vi verkligen av en helt annan värme. Nätterna var svarta och varma . Vilken stjärnhimmel vi fick beskåda ! Fick även se mareld för första gången , det är ju självlysande plankton ! I kombination med den fantastiska stjärnhimlen blev det en otroligt fin upplevelse ! Synd nog går det inte att fånga på bild . Vi fick tyvärr ingen fisk denna gång tyvärr .Vi hade som vanligt många besök av lekfulla delfiner och nu fick vi även se havssköldpaddor. 

En av många otroligt vackra 
solnedgångar på Atlanten.



Hola!
Land i sikte ! Las Palmas , Here we come! Nu är vi halvvägs till Karibien!!


Första dan i LP Värmen slår emot en , nära 30 gr varmt ! Man känner som ett riktigt "blekansikte" minsann . Det tar lite tid att vänja sig med denna värme !


Här är våra båtgrannar , Tove och Lisbet ,vi är på väg till marknad som finns här på söndagar . Mycket rolig och billig shopping !



Det verkar vara poppis med att skulptera olika djur här nere !



Nog har man lust ibland att hoppa i fontäner då det är som idag 30 gr varmt


Här besöker vi en kvarterskrog med Marie och Louis och äter Tapas och lyssnar och dansar till Cubansk musik . Marie bor här nere och Louis bor i sin båt De har seglat till Västindien tillsammans för några år sen . Vi har fått mycket tips om olika platser som är värt ett besök där. Vi har även fått veta en del om matvaror i affärerna här Det är ju inte alltid så lätt att hitta det man vill ha . 


Här sitter Marie vid Plaza Espania under en stadstur vi gjorde 


Och jag Ewa då...


Vilken otäcking ! Märks att det snart är Hallowen 


Konserthuset i LP


Vy från marinan vi ligger i Muelle Deportivo närmare bestämt.


Hedersvärt!!  




Och nu har Niklas , Ewas son kommit Här är vi på väg till Romerian , böndernas skördefest 


En fejkko...


Och en riktig ko, nej en tjur faktiskt på bondemarknaden 


Söta barn väldigt villiga att vara med på bild


Detta sandslott hade tagit 3 dygn stt bygga som vi träffade på en promenad längs Las Canterasstranden 




Vi har köpt en elplatta till båten som vi placerat i sittbrunnen Det är alldeles för varmt att laga mat i båten !Vi har även investerat i en  handdusch så vi både kan diska ,duscha och tvätta kläder ibland där .Våra båtgrannar tycker vi är roliga... Men det är väldigt praktiskt ..


Dessa 2 utfodrar här katter som finns många av i våran marina De tillhör en organisation som heter Libertad  Felina och som finns här i LP . De vaccinerar och steriliserar dem och ger dem mat och katterna ser ut att må väldigt bra . Det känns bra för en kattvän ...




Postat av: Pirjo och Mattis

Känns bra att ni har det bra i LP. Kocka i sittbrunn ...kanonidé. Det har vi faktiskt också gjort då det varit för varmt. Förtår att det är full fart där nere nu inför ARC. Ha det bäst och så hörs vi . /Pirjo o Mattis

Svar: Vi skulle ha seglat idag mot Saint Lucia men ARC ville inte släppa iväg oss det är ganska blåsigt Men nu ser drt ut som om vi seglar imorron Ska bli skönt med havet igen Har ni kommit från Sverige ? Hoppas vi hörs
efwaaflulea.blogg.se

Postat av: Lena Andersson

Kul att kunna läsa om erat stora äventyr.
Ha det/ Lena Andersson

Svar: Kul Du följer oss Gott Nytt År från Västindien
efwaaflulea.blogg.se

2014-12-05 @ 17:16:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: