Delar av våra respektive barn har ju varit nere här i Las Palmas och besökt oss Här är det Ewas barn Helena med sin man Roger och Niklas som vi är ute och dinerar med .

Och här äter vi med är Svens dotter Jenny ( i röd klänning)  med sin man Magnus och Ewas barn Här träffar vi en italiensk besättning en kväll med 70talsdisco 
Olle o Kjell är 2 av de svenskar som ska delta med oss i rallyt
Nu börjar seglingen mot Santa Lucia närma sig. Vi skulle egentligen ha seglat idag men det är uppskjutet pga hård blåst och regn , så kallade squalls . Vi är ju medlemmar i Atlantic Rally for Crusiers ,ARC där 180 båtar från olika länder deltar och tävlar om att komma först till Santa Lucia . Från Sverige är vi 11båtar. Vi tar inte tävlingen alls på blodigt allvar utan för oss är  huvudsaken att njuta av resan och ta oss över på ett säkert sätt.Man har dock en viss säkerhet med ARC , tex har vi fått med en sändare som visar vår position så ARC har koll på oss. Det har varit mycket events och festligheter med ARC för oss.Förra söndagen hade vi tex invigning där vi gick i procession med respektive lands flagga runt hamnen där vi ligger. Igår samlades vi för att få väderutsikter . 

Från paraden

Liten sjöman med sällskap


Suddig bild av svenska fanan i hamnen

Fler paradbilder


Kapten med del av båtbesättning


Emma från Göteborg följer med oss över Atlanten 

Här är vi på väg till maskerad med temat "Arabian Nights"
Vi fick träna på att ta oss in i livflotten både från vattnet och direkt från båten Väldigt viktig övning !Inte helt enkelt faktiskt.

Emma hjälper till med att bunkra mat till överfarten . 

Sven framför Hotel Catalina .
Dessa 2 förestår en "Kinabutik" där man kan hitta det mesta .Vi har handlat mycket av dem till båten.Det var alltid lika kul att handla av dem , så trevliga ungdomar .Vi fick till slut en present av dem varje gång vi shoppade 

Kapten gör en sista check uppe i masten så att allt är ok

Och här ska han dyka ner under båten för att skrapa bort snäckor som bosatt sig på båtskrovet.

Vi ska nu bara vänta in bra väderfönster från ARC för att lätta ankar. Vi är så förberedda både mentalt och praktiskt .Mat finns det för ett helt kompani tex 13 kg apelsiner, flera kg bananer och äpplen ,90 ägg ,En stor Lufttorkad Serranoskinka ,mycket choklad ( går åt mycket på nattvakterna)mm .200 l dricksvatten , Vi kommer att både baka och laga mat då vädret tillåter Det ska bli både saffransbullar och glögg till advent .Här ska inte snålas minsann !Vi har fått en adventskalender med  paket och tillhörande rim varje dag av Ewas dotter Lenita . Vi har mycket böcker med oss , både vanliga böcker och ca 100 ljudböcker som Annika skickat.Emma o Ewa ska fiska  under färden , vi har förberett oss med fler fiskedrag . Det ser vi mycket fram emot.
Nu önskar vi alla som följer oss på bloggen en God Jul om vi inte hinner fram till jul ( men det gör vi nog mest troligt ), kanske tom till Lucia !Vi skriver nästa inlägg från Karibien alltså .